Ochelarii de ieri și ochelarii de azi…

Ochelarii de ieri și ochelarii de azi…
 În zilele noastre, a purta ochelari pe nas este un lucru la fel de comun cu a purta o eșarfă pe timp de iarnă.

Ochelarii sunt un instrument care oferă vederea bună majorității oamenilor, chiar dacă aceștia sunt ochelari de soare sau special creați pentru acuitatea vederii.  De-a lungul timpului, inovatorii acestor accesorii s-au perfecționat, exact ca în alte domenii, iar azi, ochelarii au devenit un must have…

Poate te-ai întrebat vreodată cine a fost inventatorul lor… Ei bine, află că romanii și-au dat seama că lupa are capacitatea de a mări anumite lucruri, iar de aici s-a mers mai departe. Primii purtători de ochelari cunoscuți în istorie au apărut în secolul al-XIII-lea, în Italia, iar primele lentile de sticlă au fost îmbrăcate cu niște cadre din lemn sau corn din animal. Erau utilizate de călugări, ca mai apoi să fie cerute de scribi sau de doctori. Tehnologia ochelarilor a început să se îmbunătățească în epoca Renașterii, ca mai apoi aceste creații-minune italienești să se răspândească în toată Europa, cele mai multe fiind disponibile mai ales celor bogați. Așadar, în epoca Renașterii, ochelarii au devenit un simbol al bogăției și prosperității.

Deoarece cultura era un atribut prețios în timpul Renașterii, ochelarii erau simboluri de stare al inteligenței și prosperității.

Se pare că după această perioadă, tehnologia ochelarilor ar fi rămas stagnată timp de câteva secole, pentru că următoarea imagine clară vine în anii 1700. Ochelarii au devenit "mâini libere" odată cu dezvoltarea ramelor care își găseau locul după urechi.

Cele mai faimoase dintre perechile de ochelari vintage, pe atunci atât de moderne, sunt "Ramele lui Martin", inventatorul lor fiind Benjamin Martin. Acești ochelari sunt vânduți azi ca obiecte de colecție, cu o valoare foarte mare. Benjamin Franklin a inventat lentila bifocală, apoi a venit rândul ochelarilor-foarfece, un real ajutor pentru bărbații care voiau să îi poarte în buzunar și îi puteau plia exact ca pe un foarfece mic.
Credid foto- www.pinterest.com


În secolul al XIX-lea, ochelarii erau încă manuali și nu erau disponibili pentru toată lumea. Dar revoluția industrială a schimbat cumva lucrurile.

Începutul anilor 1800 a adus lentilele cilindrice, speciale pentru corectarea astigmatismului. Și așa a luat amploare această industrie devenită după 100 de ani ceva foarte la modă. 

Credid foto- www.pinterest.com

INOVAȚII MODERNE

Anii 1900 au adus o tendință majoră de a face ochelari la modă, cu stil și cu rafinamentul deja cerut pe piață. Ramele cu diferite forme, materiale și culori devin disponibile pentru forma feței unui cumpărător, pentru culoarea ochilor, pentru coafura pe care o poartă sau ținuta pe care o adoptă….
Ochelari Balmain- www.ilikeoutlet.roEvident, până azi, stilurile s-au schimbat… Au apărut materiale revoluționare, așa cum este, de exemplu plasticul, tocmai pentru că acest material poate fi transformat cu ușurință în diferite forme, dimensiuni și culori. Secolul al- XX-lea s-a remarcat prin ochelarii de soare. Este bine de știut că primele perechi de acest gen au apărut, de fapt, în secolul al-XII-lea, în China, când judecătorii îi purtau pentru a nu li se vedea ochii atunci când dădeau sentința.

Azi, îi purtăm să ne ferim de razele de soare, uneori nocive, să diminuăm ridurile și să ne bucurăm mai ales pentru faptul că tehnologia modernă continua să îmbunătățească ochelarii cu acoperire protectoare care reduce lumina UV, devenită azi destul de agresivă.

Așadar, ochelarii tăi de azi sunt rezultatul secolelor de tehnologie inovatoare. Pentru mai multe modele, poți intra pe această pagină https://ilikeoutlet.ro/accesorii-femei?page=4     Ai ce alege!


Ochelari de soare Balmain- www.ilikeoutlet.roCredid foto- www.pinterest.comLasa un comentariu

Despre noi

Infiintat in ianuarie 2013, iLikeOUTLET a devenit in foarte scurt timp unul dintre cele mai cautate magazine Outlet din Bucuresti. Brandurile celebre prezente in rafturile magazinelor, calitatea si rafinamentul produselor cu preturi foarte mici, au demonstrat clientilor din Bucuresti adevaratul concept outlet.

Urmareste-ne pe:

Program call center

Luni - Vineri .................. 09:00 - 16:00

Sambata - Duminica ............. Inchis

 0733 962 954

Serviciu Clienti

Toate drepturile rezervate © 2019 - iLikeOutlet