Arhetipuri în modă. Te regăsești?

Arhetipuri în modă. Te regăsești?

 

Există o artă, aceea de a alătura forme și culori pe propriul chip prin imaginație, prin stil adoptat și adaptat cu multă măiestrie. Important este să ai, poate, aceeași dimensiune și proporții pentru a te asocia cu vedeta care te inspiră în look și atitudine.  

 

În timp ce industria modei continuă să ne introducă noi stiluri în fiecare an, ea nu ar fi acolo unde este astăzi fără ajutorul unor icon-uri  influente. În zilele noastre, celebritățile sunt capabile să facă poze cu ținuta lor și să le împărtășească cu prietenii, familia și fanii pe social media. Cu toate acestea, multe dintre femeile care au inventat aceste stiluri iconice nu au avut aceleași oportunități influente, iar faptul că azi le considerăm încă icon-uri în fashion înseamnă că ceea ce au demonstrat atunci a rămas pentru eternitate.

 

Deși celebritățile de astăzi sunt criticate pentru ceea ce poartă pe covorul roșu, la magazinul alimentar și mai ales la cină, cocktail-uri simandicoase sau pe stradă, ei bine, generațiile anterioare ca Sophia Lauren sau Audrey Hepburn nu aveau la activ mustrări de acest gen... Aveau darul de a-și folosi simțurile în materie de fashion, iar stilul lor a rămas și azi demn de urmat.
Unii ar putea argumenta că Audrey Hepburn este motivul pentru obsesia modei cu rochia neagră. Poziția ei clasică în personajul Holly Golightly, din ecranizarea cărții  „Mic dejun la Tiffany's”, este una dintre cele mai iconice sau cele mai  vechi poze hollywoodiene care fac și azi furori. Câte dintre noi nu iubim acea Little Black Dress? Dar câte dintre noi nu am iubi și cele trei rânduri de perle pe care Audrey Hepburn le poartă la acea rochie și ochelarii de soare mari, cu forma ochilor de țestoasă? Piese devenite clasice și pe care le-am purta oricând pentru a ne trăi frumusețea la maxim. Oricum, dacă vrei cu adevărat să incerci stiul ei, nu uita de lenjeria intimă ascendentă, de cerceii opulenți, dar și suportul pentru țigări lungi.
 

Jackie Kennedy a atras atenția publicului cu simțul ei elegant și totodată simplu. De la costumele  ei superbe Chanel, la pălăriile Halston Pillbox, ea a restabilit și remodelat punctul de vedere al modei pentru hainele conservatoare și a lăsat în urmă o moștenire de modă notabilă, rafinată, specială, care ne ispiră și azi. În timpul petrecut în Casa Albă și în anii care au urmat, a popularizat câteva dintre cele mai recunoscute tendințe din anii '60 și '70, iar aici vom aminti baticurile sau eșarfele purtate cu ochelari foarte mari, pălăriile cu model aristocrat, rochiile fără bretele, pantalonii tip Corso, sau balerinii clasici. 

Dacă trecem la anii 60, vom aminti de Twiggy, actriță și top model, recunoscută pentru stilul ei îndrăzneț, pentru genele rimelate excesiv și pentru faptul că afișa alura de femeie-copil în minijup și păr coafat băiețește. Cu toate acestea, Twiggy era considerată feminină, curoajoasă, radiantă, un fashion icon după care s-au inspirat multe femei dornice de un look aproape frivol, dar deloc superficial. Genul de femeie căreia orice bărbat i-ar face o declarație de dragoste...

 

 

 Credit foto- www.pinterest.com

Lasa un comentariu

Despre noi

Infiintat in ianuarie 2013, iLikeOUTLET a devenit in foarte scurt timp unul dintre cele mai cautate magazine Outlet din Bucuresti. Brandurile celebre prezente in rafturile magazinelor, calitatea si rafinamentul produselor cu preturi foarte mici, au demonstrat clientilor din Bucuresti adevaratul concept outlet.

Urmareste-ne pe:

Program call center

Luni - Vineri .................. 09:00 - 16:00

Sambata - Duminica ............. Inchis

 0733 962 954

Serviciu Clienti

Toate drepturile rezervate © 2019 - iLikeOutlet